Składniki:
- 1 krążek sera Camembert LES CROISES
- 3 łyżki pistacji prażonych solonych WIODĄCA MARKA
- 3 łyżki miodu pszczelego wielokwiatowego Nid d’Abeille
- 1 jabłko NOTRE JARDIN
- główka zielonej sałaty
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergin BIO VILLAGE
- 1 łyżka octu balsamicznego RUSTICA
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz
- 1 bagietka
Sposób przygotowania:
- Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
- Ser Camembert pokroić na trójkąciki. Na kawałku folii aluminiowej ułożyć kawałki sera oraz pistacje i wszystko polać miodem. Przykryć szczelnie drugim kawałkiem folii i piec około 4 minuty, aż ser będzie podgrzany, ale nie będzie się rozpływał.
- Przygotować winegret. Oliwę z oliwek wymieszać z octem balsamicznym i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Umyte i porwane liście sałaty polać przygotowanym winegretem i dokładnie wymieszać.
- Sałatę rozłożyć na talerze, ułożyć na niej cienkie plasterki jabłka i na końcu ciepły ser Camembert z pistacjami. Całość skropić pozostałym w folii miodem. Podawać z bagietką.