- 10
- 90 minut
Składniki:
- 1 kg piersi z indyka
- sól, pieprz
- 4 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
- Składniki na farsz:
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
- 150 g szpinaku mrożonego NOTRE JARDIN
- 100 g zielonego groszku mrożonego
- 6 pomidorów suszonych RUSTICA
- 50 g sera pleśniowego Le Bleu LES CROISÉS
Sposób przygotowania:
- Mięso z indyka umyć osuszyć, a następnie rozciąć otwierając „jak książkę” i tworząc większy kawałek mięsa. Rozbić tłuczkiem na cieńszy, prostokątny płat. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron.
- Przygotować farsz: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, a następnie dodać czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Czosnek podsmażyć uważając, żeby go nie przypalić. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, przyprawić solą i pieprzem. Do szpinaku dodać groszek i wymieszać.
- Na połowie płatu mięsa wyłożyć przygotowany farsz szpinakowo groszkowy, ułożyć pomidory suszone drobno pokrojone oraz kawałki sera Le Bleu. Zawinąć mięso w roladę. Mięso ułożyć w brytfannie i posmarować oliwą z oliwek.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 60 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i przykryć szczelnie folią aluminiową i odstawić na 15 minut.
- Roladę pokroić w plastry i podawać z ulubionymi dodatkami.