Składniki

  • 2 szklanki quinoa Bio Village (ugotowanej)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica
  • 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem
  • 3 łyżki sosu sojowego Tables Du Monde
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego Bio Village
  • 2 jajka Wiodąca Marka
  • 2 garści posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

  1. Na patelni podgrzać  oliwę z oliwek. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i chwilę podsmażać. Dodać odmrożoną marchewkę z groszkiem i podsmażać póki warzywa zmiękną, ale wciąż będą jędrne. Dodać ugotowaną quinoa, przyprawić sosem sojowym i olejem sezamowym, wymieszać. Warzywa przesunąć na jedną część patelni, dodać niewielką ilość oliwy i usmażyć jajka.
  2. Przełożyć na talerze i posypać szczypiorkiem