Składniki:
- 2 szklanki quinoa Bio Village (ugotowanej)
- 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica
- 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem
- 3 łyżki sosu sojowego Tables Du Monde
- 1 łyżeczka oleju sezamowego Bio Village
- 2 jajka Wiodąca Marka
- 2 garści posiekanego szczypiorku
Sposób przygotowania:
- Na patelni podgrzać oliwę z oliwek. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i chwilę podsmażać. Dodać odmrożoną marchewkę z groszkiem i podsmażać póki warzywa zmiękną, ale wciąż będą jędrne. Dodać ugotowaną quinoa, przyprawić sosem sojowym i olejem sezamowym, wymieszać. Warzywa przesunąć na jedną część patelni, dodać niewielką ilość oliwy i usmażyć jajka.
- Przełożyć na talerze i posypać szczypiorkiem