Składniki:
- 1 ciasto francuskie bezglutenowe CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
- 9 jajek POLSKA KURKA
- 3 plasterki szynki parmeńskiej TRADITIONI D'ITALIA
- 3 plastry cheddara LES CROISES
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
- Ciasto pokroić na 16 równych kawałków.
- 8 kawałków posmarować delikatnie wodą i położyć na nie drugi kawałek ciasta. 1 jajko roztrzepać widelcem i posmarować nim kawałki ciasta. Piec około 20 minut, aż ciastka się zarumienią. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Kiedy ciasta będą ostudzone, ostrym nożem delikatnie wyciąć środek ciasta, zostawiając cienką ramkę. Środek dopchnąć palcami do środka.
- Do powstałych wgłębień włożyć kawałki sera i szynki. Wbić jajka.
- Piec 15-20 minut, aż jajka będą gotowe.
- Upieczone jajka przyprawić solą i pieprzem.
- Podawać z posiekanym szczypiorkiem.