Składniki:
				
			- 5 kawałków chleba pszennego
 - 1 opakowanie hummusu PIC'EXPRESS
 - 5 gałązek pomidorków czereśniowych
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki octu balsamicznego RUSTICA
 - 4 łyżki oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
 - sól
 - świeżo mielony pieprz
 - listki bazylii
 - orzeszki piniowe TABLIER BLANC
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni (najlepiej z funkcją grilla).
 - Orzechy piniowe uprażyć na suchej patelni.
 - Ząbki czosnku rozdrobnić, dodać sól, pieprz, 2 łyżki oliwy i ocet balsamiczny. Dokładnie wymieszać. Pomidorki wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polać winegretem i piec około 20 minut, aż pomidorki staną się miękkie i błyszczące.
 - Kawałki chleba posmarować oliwą z oliwek. Opiec w piekarniku.
 - Opieczone kawałki chleba posmarować grubą warstwą hummusu, na hummus wyłożyć upieczone pomidorki, polać delikatnie winegretem pozostałym z pieczenia. Udekorować listkami bazylii i orzechami piniowymi.