Zupa z soczewicy z hiszpańskim chorizo

Składniki:
  • 1 szklanka soczewicy NOTRE JARDIN
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 425 g pomidorów z puszki
  • 1 litr bulionu (warzywnego lub drobiowego)
  • 1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej RUSTICA
  • 150 g kiełbasy chorizo hiszpańskie SAINT AZAY
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergin BIO VILLAGE
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i zeszklić na niej posiekaną cebulę, czosnek.
  2. Dodać 100 g kiełbasy chorizo i wszystko lekko podsmażyć.
  3. Dodać soczewicę, pomidory z puszki oraz paprykę mieloną ostrą – dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i zalać gorącym bulionem.
  4. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż soczewica będzie miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę posypaną pozostałą kiełbasą chorizo.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek