- 12
- 20 minut (+ 2h czas chłodzenia)
Składniki:
- 3 dojrzałe awokado
- 5 łyżek syropu klonowego TABLES DU MONDE
- ¼ szklanki masła orzechowego
- ½ szklanki kakao EQUADOR
- ¼ łyżeczka soli RUSTICA
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej PLANTATION
- ½ szklanki pistacji bez soli TOKAPI
Sposób przygotowania:
- Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Miąższ przełożyć do blendera. Dodać syrop klonowy, masło orzechowe, sól i kawę. Blendować do uzyska gładkiej konsystencji. Dodać kakao i blendować dalej do wymieszania się składników i uzyskania gładkiej masy.
- Masę przełożyć do pojemnika, przykryć i schłodzić przez 2 godziny w zamrażarce.
- W tym czasie posiekać drobno pistacje.
- Kiedy masa będzie schłodzona, formować z niej trufle i obtaczać w posiekanych pistacjach.
- Można serwować od razu. Przechowywać w lodówce.