Składniki:
- 150 g fileta z łososia
- 8 paluszków krabowych
- 3 jajka POLSKA KURKA
- 3 ogórki konserwowe
- 1/2 sałaty lodowej
- 1 łyżka majonezu RUSTICA
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego DELISSE
- oliwa z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
- 1 ząbek czosnku
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania:
- Łososia skropić cytryną, oliwą, oprószyć delikatnie solą i upiec. Jajka ugotować na twardo. Paluszki krabowe pokroić w plasterki. Salatę lodową umyć i poszarpać na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe pokroić na mniejsze kawałki.
- Na talerzu ułożyć sałatę lodową. Na to ogórki, kawałki upieczonego łososia, paluszki krabowe i ćwiartki jajek. Skropić cytryną.
- Czosnek zetrzeć na tarce. Dodać majonez i jogurt naturalny. Przyprawić solą i pieprzem.
- Polać sałatkę sosem. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ulubionym pieczywem.