Składniki:
- 100 g płatków owsianych
- 120 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka cynamonu RUSTICA
- 250 g jogurtu greckiego DELISSE
- 50 g masła LES CROISES
- 3 jajka POLSKA KURKA
- 4 łyżki cukru trzcinowego TEVA
- 2 duże dojrzałe banany
- 150 g świeżych borówek
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 1 łyżka sezamu TABLIER BLANC
- 1 łyżka pestek dyni TABLIER BLANC
- 1 łyżka cukru trzcinowego TEVA
Sposób przygotowania:
- Płatki owsiane zmielić na mąkę. Przełożyć do miski, dodać mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia.
- W drugiej misce widelcem rozgnieść banany, dodać jajka i wymieszać. Dodać cukier, jogurt grecki i roztopione masło. Wymieszać.
- Do miski z suchymi składnikami przelać mokre składniki i wymieszać krótko, tylko do połączenia się składników. Na koniec wmieszać borówki. Ciasto przełożyć do papilotek umieszczonych w formie na muffiny. Wszystkie składniki posypki wymieszać i posypać wierzch muffinek.
- Piec w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.