Kompot wigilijny z suszonych owoców

Składniki:
  • 200 g suszonych gruszek
  • 200 g suszonych jabłek
  • 200 g suszonych śliwek TABLIER BLANC
  • 150 g suszonych moreli TABLIER BLANC
  • 150 g rodzynek TABLIER BLANC
  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 1/2 łyżeczki cynamonu RUSTICA
  • 1 łyżeczka goździków
  • 1 gwiazda anyżu
  • 1/2 laski wanilii
  • 4 litrów wody
  • miód KWINTESENCJA SMAKU
Sposób przygotowania:
  1. Suszone owoce wypłukać, przełożyć do dużego garnka zalać wodą, dodać cynamon, goździki, anyż i  wanilię. Odstawić na 3 godziny.
  2. Po tym czasie dodać skórkę otartą z cytryny i pomarańczy, oraz miąższ. Kompot zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 30 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu dodać miód do smaku.
  3. Kompot podawać gorący lub zimny, według własnego uznania.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek