Składniki:
- 2 łyżeczki żelatyny
- 400 ml napoju kokosowego NAT&VIE
- 1 laska wanilii
- 2 łyżki cukru
- 200 g borówek DOUCEUR DU VERGER
- 2 łyżki miodu KWINTESENCJA SMAKU
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
- Żelatynę zalać odrobiną wody, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Napój kokosowy przelać do rondelka, dodać ziarenka wanilii, oraz cukier i zagotować. Zdjąć z ognia. Do napęczniałej żelatyny dodać 2 łyżki napoju kokosowego i mieszać do rozpuszczenia, w razie potrzeby dodać więcej płynu. Rozpuszczoną żelatynę dodać do garnuszka i energicznie mieszać przez kilka minut. Masę przelać do silikonowych foremek. Odstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
- Do garnuszka przełożyć borówki, dodać sok z cytryny, miód i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać do rozpuszczenia.
- Gotowe panna cotty podawać z musem borówkowym.