Składniki:
Składniki na spód:
- 1 1/2 szklanki migdałów TABLIER BLANC
- 4 łyżki oleju kokosowego BIO VILLAGE
- 2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
- 2 szczypty soli
- 1 łyżeczka cynamonu RUSTICA
- 120 g serka kremowego
- 1 szklanki jogurtu greckiego DELISSE
- 1/4 szklanki miodu NID D'ABEILLE
- 1 jajko POLSKA KURKA
- Świeże owoce, listki mięty
Sposób przygotowania:
- Migdały zmielić na mąkę. Jedną łyżkę mąki migdałowej odłożyć do masy serowej. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, miód, sól i cynamon, wyrobić gładkie ciast. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć porcję ciasta, docisnąć palcami. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone odstawić do wystudzenia.
- Przygotować masę serowo-jogurtową: W misie miksera ubić serek. Następnie dodać jogurt, miód, jajko i 1 łyżkę mąki migdałowej. Wymieszać tylko do połączenia się składników.
- Masę serową nałożyć do papilotek. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone serniki odstawić do wystudzenia a następnie odłożyć do lodówki do stężenia.
- Gotowe serniczki podawać ze świeżymi owocami i listkami mięty.