Składniki:
				
			- 5 ogórków gruntowych
 - 1 1/2 szklanki jogurtu greckiego DELISSE
 - 1 dojrzałe awokado
 - sok i skórka z 1/2 limonki
 - 1 ząbek czosnku
 - 2 małe szalotki
 - 1 pęczek świeżej kolendry
 - 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 2 łyżki octu jabłkowego RUSTICA
 - sól i pieprz do smaku
 
- Plasterki ogórka
 - jogurt grecki DELISSE
 - oliwa z oliwek RUSTICA
 - listki kolendry
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Ogórki obrać, przeciąć na pół i pozbawić pestek. Pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do blendera.
 - Dodać awokado, czosnek, szalotki, skórkę z limonki, świeżą kolendrę. Zacząć rozdrabniać.
 - Kiedy składniki będą już rozdrobnione, dodać jogurt, sok z limonki, ocet jabłkowy i oliwę. Rozdrobnić na gładki krem.
 - Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
 - Chłodnik schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Następnie, porcje przełożyć do misek, udekorować plasterkami ogórka, jogurtem, oliwą i listkami kolendry.